Familie Dijkstra-Verhoef

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons boerenbedrijf, gevestigd aan het IJsselmeer op het Roode Klif. Kom kennis maken met onze moderne en duurzame werkwijze in de melkveehouderij.
Op ons boerenbedrijf hebben we ons toegelegd op innovatie en het bieden van de best mogelijke omgeving voor onze koeien. We werken met drie melkrobots, die de koeien in staat stellen om op hun eigen gemak gemolken te worden. Dit zorgt niet alleen voor minder stress bij de koeien, maar ook voor een efficiƫntere melkproductie.
Daarnaast hebben we een aanschuifrobot die ervoor zorgt dat de koeien altijd voer tot hun beschikking hebben in de stal. Onze mestrobot zorgt ervoor dat de loopoppervlaktes schoon blijft. Beide dragen bij aan de gezondheid van de koeien.
Ons boerenbedrijf is voor 70% zelfvoorzienend voor energie door gebruikt te maken van 180 zonnepanelen. Zo dragen we bij aan een schonere toekomst en verminderen we onze ecologische voetafdruk.
We streven ernaar om onze koeien op een natuurlijke manier te houden en de melk van de hoogste kwaliteit te produceren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze weidegang, waar onze koeien vrij kunnen grazen en genieten van de frisse buitenlucht. Daarnaast is alle aangekochte voer gentechvrij en wordt er geen soja gebruikt.
Op onze extensieve bedrijf houden we, op 105 hectare, 200 melkkoeien. Deze worden gehuisvest in een zogenaamde maatlatstal. Dit is een gecertificeerd stalsysteem voor diergezondheid, welzijn, milieu (emissiearme vloer), brandveiligheid en ingepast in de omgeving.
Van onze bedrijfsoppervlakte passen we op 20% agrarisch natuurbeheer toe. Doel is om de weidevogelstand en waterkwaliteit te stimuleren door uitgestelde maaidata, extensief beweiden, nestbescherming, kruidenrijke randen en ecologisch slootschoon.
We willen graag onze passie voor de landbouw met u delen en u laten zien hoe we werken aan een duurzame toekomst voor de melkveehouderij.
Graag nodigen we u uit om ons boerenbedrijf te bezoeken op:
Datum: 15 juli
Tijd: van 11.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Skarl 19 Warns
Met vriendelijke groet,
Beant en Jolanda Dijkstra-Verhoef