Familie Veldman

Het begin van een dag;

De hond verwelkomt je zodra je zodra je buiten komt, de kippen en eenden scharrelen rond (in hun ren), de pony’s staan vredig te grazen, de duiven vliegen een rondje, de katten ravotten in het hooi en de jonge vogels vliegen bijna uit.

Bij de stal aangekomen hoor je de kalfjes al loeien, ze hebben dorst en krijgen melk, water en voer. In de stal staan een aantal koeien te eten in het voerhek, anderen liggen lekker in een van de boxen.

De melkrobots melken bij ons de koeien. 1 van de eerste werkzaamheden ‘s morgens is dan ook checken of alle koeien tijdig gemolken worden. Sommige koeien moet je ophalen en tijdens het ophalen kijken we ook meteen even of het goed gaat met alle koeien. “Hebben ze schone waterbakken, zijn de boxen waarin ze liggen schoon of misschien moet er wel bijna een koe kalven.”

In de zomermaanden kan een deel van de koeien een aantal uren per dag lekker naar buiten, maar op warme dagen zie je vaak dat ze liever in de stal blijven. Daar proberen we met ventilatoren en het nat houden van het dak de stal zo koel en aangenaam mogelijk te houden voor de koeien (en onszelf).

Naast de koeien zijn er altijd andere werkzaamheden en is er ook ruimte voor ontspanning.

Benieuwd naar de overige werkzaamheden, hoe wij die uitvoeren en hoe wij wonen en werken met de dieren?

Kom dan op 15 juli a.s. een kijkje nemen, stel je vragen en ervaar heel even het boerenleven. Iedereen is welkom van 11.00 tot 18.00 uur.

Familie Veldman

‘t Sou 58-60 in Warns