Familie Binnendijk 11 augustus

Hoi, wij zijn Henk en Hennie Binnendijk en wonen samen met onze twee zonen Hindrik (10) en Wietse (9) en onze dochter Anne-Mare (3) op een melkveebedrijf in Oudega (DFM). Samen met Henk zijn ouders Cock en Marrie Binnendijk vormen we de VOF Galamaweide. We melken 180 koeien en hebben daarnaast nog 100 pinken en kalfjes. In totaal hebben we 95 hectare grond in gebruik. Hiervan is 80 grasland en op de overige 15 hectare verbouwen we maïs.
Cock en Marrie Binnendijk zijn in 1990 op deze boerderij in Oudega komen wonen. Daarvoor hadden ze een melkveebedrijf in Zuid Holland. Sinds 2010 wonen Henk en Hennie op de boerderij en zijn Henk zijn ouders naar het dorp verhuisd.
Wij hebben de keuze gemaakt om het werk in het land zoveel mogelijk uit te besteden aan de loonwerker. Het gras laten wij maaien en hakselen, de mest wordt geïnjecteerd, dat scheelt ons veel werk.
Omdat wij veel landwerk uitbesteden hebben wij meer tijd voor onze koeien. Dat is waar ons hart ligt. De koeien lopen in de zomer buiten. Nadat ze door een van onze drie melkrobots gemolken zijn, kunnen ze het weiland in lopen en zichzelf trakteren op het verse gras. In de afgelopen jaren hebben we ook een nieuw verblijf voor de jongste kalfjes gebouwd. Dit is nu net klaar.
We hebben al eens eerder meegedaan aan FF Boeren, maar ondertussen is er alweer veel veranderd op ons bedrijf. De stal is verbouwd en zoals eerder gezegd hebben we drie melkrobots geplaatst die voor ons de koeien melken.
Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom dan op donderdag 11 augustus een kijkje nemen op onze boerderij, wij hebben er zin in!
Met vriendelijke groet,
Familie Binnendijk
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen, dier en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en buitenshuis